Fogfria golv

Lättstädade & hygieniska fogfria golv

Golv utan fogar är efterfrågade i känsliga miljöer såsom sjukhus, lokaler för livsmedelsindustrin samt i miljöer där man kan behöva hög resistens mot tryck eller mot kemikalier. Ett fogfritt golv är mycket hårt, slitstarkt och lätt att hålla rent. Ser man det ur ett livscykelperspektiv så är det också ett bra val ur miljöperspektiv då det håller mycket länge. Är du intresserad av att lägga ett fogfritt golv i dina lokaler? Välkommen att höra av dig till oss!

Vi är givetvis auktoriserade av Auktorisationsnämnden för Fogfritt Golv (AFG), har genomgått deras utbildningar och arbetar enligt deras kvalitetssäkringssystem.


Många fördelar med fogfria golv

Ett fogfritt golv härdar snabbt och kan tas i bruk kort efter att det har lagts. Det gör att man många gånger kan lägga golvet relativt tidigt vid byggnation för att ha en utmärkt yta att arbeta på medan man utför andra invändiga arbeten i byggnaden.

Fogfria golv går att få i en mängd olika färger och kan förses med olika ytbehandlingar för att få önskade egenskaper såsom en viss hårdhet och tålighet mot specifika kemikalier. Det finns även möjlighet att förse det med olika former av halkskydd direkt i beläggningen. 

Då det fogfria golvet är massivt och tjockt blir det ljuddämpande, vilket brukar vara önskvärt i industrimiljöer. 

Ett härdat fogfritt golv har mycket låga emissioner, vilket bidrar till en god arbetsmiljö.

fogfria golv

Fogfritt - viktigt i känsliga miljöer

Att välja fogfria golv är viktigt i miljöer som är extra känsliga för smuts, virus och bakterier. Exempelvis sjukhus, elektronikindustri och livsmedelslokaler har nytta av golv där det inte finns några skarvar som riskerar att dra till sig damm eller mikroorganismer. Det är oerhört viktigt att man kan rengöra ytan noga i dessa miljöer för att säkerställa högsta möjliga hygien.

Välkommen att kontakta oss för att få mer information om fogfria golv. Vi ger er gärna rådgivning kring vilka material som kan passa i just er miljö och tar fram en lösning som är anpassade till era lokaler och behov.

Fogfria golv som håller i längden. Vi är auktoriserade av AFG.